Recepty - Grilovaná kuřecí prsíčka s dresingem + fotonávod
kuřecí prsíčka
grilovací koření nebo omáčka TERIYAKI
bílý jogurt
olivový olej
sůl, hořčice
tvrdý sýr (eidam)
ledový salát a rajčátka cherry
Grilovaná kuřecí prsíčka s jogurtovým dresingem - recept
Kuřecí prsíčko si rozkrojíme na 3-4 kousky - já to dělám tak, že odříznu špičku, spodní prsíčko a pak ten silnější zbytek ještě rokrojím podélně. Tak dostaneme 4 medailonky z každého prsíčka. Maso nenaklepáváme. Mírně osolíme a zalejeme troškou - 2-3 polévkové lžíce omáčkou TERIYAKI nebo ve 3-4 polévkových lžících olivového oleje rozmícháme cca 1/3 sáčku grilovacího koření (je jich spousta). Maso promícháme a necháme odstát (čím déle, tím lépe, ale stačí i 20 minut a chuť je fantastická).
Do misky si vyklopíme bílý - light nebo (pokud se zrovna nezbavujeme tuků) bio jogurt - cca 200 g. Přidáme polévkovou lžíci olivového oleje a stejnou lžíci hořčice. Vše promícháme lžičkou nebo metličkou.
Nastrouháme si asi 100 gramů tvrdého sýra (eidma 30% tuku v sušině) - ale pokud máte rádi nivu - tak může být samozřejmě také (opět dle diety). Přidáme nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku (máme-li tak klidně obojí) a vše pořádně promícháme. Dresing dejte na 20-30 minut rozležet do ledničky.
Pokud máme klasický grill - elektrický, lávový nebo přírodní - grilujeme klasicky dle našich zvyklostí. V obyčejné panelákové kuchyni s plynovým sporákem můžeme použít grilovací desku - Grill na oheň i na sporák. Je to jednoduché - zapálíme jeden nebo 2 hořáky - podle toho, na jaké ploše chceme grilovat a na ně položíme grilovací desku - ta je skoro ihned zahřátá a tak nemusíme na nic čekat a můžeme začít grilovat:-)
Maso poklademe na gril a hlídáme, aby se nám nespálilo. Stačí 4-5 minut po každé straně na středním ohni.
Maso už nádherně voní - cítte to taky? Tak jej obrátíme ...
... a nachystáme si talíř. Opraný ledový salát si natrháme na menší kousky a poklademe na talíř. Přidáme na 1/2 nebo 1/4 nakrájená rajčátka a nakonec naklademe na talíř grilované maso...
... vytáhneme z ledničky dresing a naservírujeme jej po lžičkách na listy salátu. Na dresingy ale pozor - je to někdy docela kalorická bomba!!
autor: redakce | přečteno: 29163 |
06.10.2009 13:48:30
I já mohu potvrdit, super mňamka. Díky za recept, pokračujte v tom, přeji hodně dobrých nápadů!
15.01.2009 09:48:46
Je to opravdu výbornéééééééé.Dnes jsme to měli k obědu.
Kam dál?
- Recepty - kuřecí řízečky obalené v kukuřičných lupíncích + foto postup
- Recepty - Grilovaná kuřecí prsíčka s dresingem + fotonávod
- Snídaně, jedno z nejdůležitějších jídel dne
- Dnešní recept - sendvič s kuřecím masem
- Recepty - Kuřecí lehké rizoto + fotonávod
- Fitness sekaná z kuřecích prsíček + foto postup
- Recepty - snídaně šampiónů - krvavý steak + fotonávod
- Recepty - plný hrnec kuřecího masa + fotonávod